کریم صادق زاده در دیدار با معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به معضلات و مشکلات پیش روی کارگران و بازنشستگان گفت: تشکیل کمیتهای متشکل از نخبگان جامعه کارگری و بازنشستگان یکی از موضوعاتی است که میتواند با ریشهیابی مسایل و ارایه مباحث کارشناسی به بهبود شرایط و رفع مشکلات کمک کند.
صادق زاده افزود: وقتی دستمزدها آنچنان پایین است که با حداقل دستمزد به اضافهی مزایای مزدی نمیتوان حتی یک سوم هزینههای ماهانهی زندگی را تامین کرد، تنها امید کارگران مشمول قانون کار به اجرای طرح طبقهبندی مشاغل است؛ یگانه راهکاری قانونی که میتواند امکان تحرک طبقاتی و پیشرفت جایگاه شغلی را برای کارگران فراهم کند.
طبق اظهارات وی؛ در حال حاضر بر اساس بررسیهایی که انجام شده دستکم کارگران ۱۰۰ واحد تولیدی و صنعتی در استان مشمول بازنشستگی با مشاغل سخت و زیان آور هستند که باید آن را اجرا کنند اما متاسفانه برخی کارگاهها در این موضوع به صورت سلیقهای عمل میکنند.
وی بر لزوم حمایت از شکلگیری تشکلهای صنفی تأکید کرد و گفت: متاسفانه در حال حاضر برخی از واحدهای بزرگ استان فاقد تشکل صنفی بوده و در برخی موارد تشکل مناسب با تعداد کارگران خود دایر نکردهاند که لازم است فعالانه در این زمینه اقدام شود.
او گفت: تشکیل شورای اسلامی کار حق همه واحدهاست. یعنی تمامی واحدها حق دارند تا شورای کارگری تشکیل دهند. نمیتوان ادعا کرد که تمامی واحدهای یک شرکت بزرگ به صورت تجمیعی شورای کارگری داشته باشند. شوراها به استناد اصل ۱۰۴ قانون اساسی شکل گرفتهاند در این زمینه نیز در برخی کارخانههای بزرگ این خواسته قانونی نادیده گرفته میشود و در نتیجه نارضایتی کارگران را در پی دارد.
صادق زاده با بیان اینکه در حال حاضر نزدیک به ۸۵ درصد از کارگران تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی استان آذربایجان شرقی به شکل قراردادی، روزمزد و فصلی و پیمانکاری هستند، اظهار داشت: این وضعیت شرایط نگرانکنندهای از لحاظ امنیت شغلی پیش پای کارگران قرار داده و باید دولت و مجلس فکر اساسی برای رفع این معضل از جمله حذف شرکتهای پیمانکاری و انعقاد قرارداد مستقیم بکنند.
دبیر اجرایی خانه کارگر آذربایجان شرقی، اعتراضات صنفی را حق قانونی جامعه کارگری و بازنشستگی عنوان کرد و گفت: باید توجه داشت این اعتراضات بایستی از طریق فعالیت تشکلهای صنفی دارای مجوز رسمی دنبال شود و انتظار ما این است از فعالیت کسانی که میخواهند سمت و سوی این اعتراضات را تغییر دهند، جلوگیری شود البته همچنین باید مسئولان به تعهداتی که در اعتراضات کارگران ارایه میدهند، پایبند باشند.
همچنین در این دیدار تراب محمدی (معاون سیاسی امنیتی استانداری آذربایجان شرقی) توجه به مطالبات جامعه کارگری و بازنشستگی را یک موضوع اساسی و جدی خواند و با تأکید بر حمایت از تشکلهای قانونی گفت: کارگران و بازنشستگان خواستهای جز طرح مسایل صنفی ندارند ولی باید مواظب معاندین نظام باشند که مورد سوءاستفاده قرار نگیرند، در این میان تشکلهای کارگری و صنفی وظیفه دارند تا با استفاده از ظرفیتهای موجود خود با ارایه راهکارهای قانونی به بهبود شرایط کمک کنند.
وی با یادآوری نقش بینظیر مقام معظم رهبری در هدایت کشور اظهار داشت: صرف نظر از گرایشات سیاسی به فضل این رهبری بینظیر همه ما زیر پرچم واحد نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران برای پیشبرد و توسعه کشور تلاش میکنیم که باید قدر این رهبری را که همه جامعه را کنار خود دارند، بدانیم.
تراب محمدی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در بخش تولید و صنعت گفت: ایشان در سالهای اخیر همواره توجه خاصی به موضوع تولید داشتهاند و اگر ما به این فرامین به طور جدی عمل میکردیم جامعه کارگری و تولید نه تنها با مشکل روبرو نبود بلکه نتایج بسیار مثبتی نیز برای کشور به همراه داشت و دولت آیت الله رئیسی برنامههای خوبی برای رفع مشکلات دارد.
وی با بیان اینکه خصوصیسازیهای نادرست و نیز بکارگیری مدیریتهای ناکارآمد از جمله عوامل مهمی بوده که به تولید ضربه زده است، اظهار داشت: در دوره جدید مدیریتی در استان در تلاش هستیم تا برنامهریزی مناسبی برای صنعت داشته و در کنار آن به مطالبات کارگران نیز توجه جدی نماییم.
محمدی به استفاده از پنانسیل تشکلهای کارگری و کارفرمایی استان اشاره کرد و گفت: قطعا پیشبرد بخش مهمی از اهداف در این حوزه با مشارکت تشکلها همراه بوده و معاونت سیاسی امنیتی استانداری آذربایجان شرقی مشتاقانه آماده پذیرش تشکلهای صنفی میباشد.
وی در ادامه خانه کارگر آذربایجان شرقی را از جمله تشکلهای موفق در استان خواند و گفت: این نهاد کارگری برنامههای مطلوبی برای جامعه کارگری و بازنشستگی اجرا کرده که امیدواریم این خدمات به نحو موثری توسعه یابد.
در ادامه این نشست چند تن دیگر از اعضای هیأت اجرایی خانه کارگراستان آذربایجان شرقی به بیان نقطه نظرات در حوزههای مختلف کارگری و بازنشستگی پرداختند.