نباید از انصاف گذشت که یکی از مهم ترین خصایص مدیران دولت تدبیر و امید حس طنز گویی آنهاست. هر از گاهی بر سر موضوعی این روحیه فکاهی گویی در میان مسئولان گل می کند و کلی اسباب خنده و بعضا تمسخر افکار عمومی می شود. این بار قرعه فال به نام رییس سازمان محیط زیست افتاد تا جناب کلانتری لباس گل آقا بپوشد و برای چند روزی فضای جامعه را تلطیف نماید. این بزرگوار که با کارنامه درخشان! احیای دریاچه ارومیه در دولت دوم و به پاس این دستاورد بزرگ رییس سازمان محیط زیست گردید، در روزهایی که نفس کشیدن در برخی کلانشهر ها از جمله پایتخت و البته کلانشهر تبریز قدغن شده و میزان آلودگی افق دید را کمتر از ده متر کرده است، در گفتگویی ابتدا توپ را به زمین دادستان انداخته و بعدا هم در مقام فرافکنی توپ دیگر را به زمین مردم انداخت و در اظهار نظری تعجب آور از مردم خواست تا در خانه لخت نگردند.
در این چند روز پیشنهادات آبکی بسیاری برای کاهش آلودگی هوا مطرح شده که نشان می دهد که برای مسئولان ما این مهم ارزنی اهمیت ندارد و صرفا برای این که اعتراضات بخوابد و از فشار افکار عمومی بیرون بیایند حرفی می پراکنند تا عریضه خالی نباشد. در این رابطه باید پرسید متهمان اصلی هوای آلوده شهرها چه کسانی یا نهادهایی هستند؟ این شاید جدیترین سؤالی باشد که در سالهای اخیر از دستگاههای ذیربط پرسیده شده و البته همیشه بی پاسخ مانده است.
برای نمونه در فقره کلاشنهر تبریز بایستی پرسید که نیروگاه تبریز و پتروشیمی چه نقشی در تشدید آلودگی ها دارند و سازمان محیط زیست تا چه حد در ملزم کردن واحدهای تولیدی برای استفاده از فیلتر هوا در مجموعه هایشان موفق عمل کرده است؟ چه تعداد از این واحدها پروتکل های موجود در رابطه مسائل زیست محیطی را رعایت می کنند؟ دلیل استفاده از مازوت در سوخت نیروگاه تبریز با آن که ما در رتبه دومین کشور دارنده گاز جهان هستیم، چیست؟
در این رابطه مسئولان توپ را به زمین مردم انداخته از افزایش مصرف گاز خانگی گلایه دارند. گویا انتظار عالیجنابان آن است که مردم در این سرمای سوزناک وسایل گرمایشی را خاموش کنند و به روش سیبری نشینان زندگی کنند. فقط مانده این یک فقره آسایش زندگی را هم از مردم سلب کنند تا کلکسیون تحریم ها تکمیل شود. کرونا که شیوع پیدا می کند، مردم باید مواظب باشند، گرانی و تورم که بیداد کند، مردم باید اشکنه پیاز سق بزنند و بحث اقتصاد مقاومتی هم فقط در زندگی مردم عادی باید بروز و ظهور داشته باشد و تعجب آورتر این که وقتی هوا آلوده می شود باز این مردم هستند که باید رعایت کنند!
همه این محول کردن وظایف به دیده منت اما سوال اینجاست که جناب کلانتری برای چه حقوق می گیرند؟ مگر دولت، کلانتری را مسئول نوع پوشش مردم در رختخواب کرده است؟ نکند کلانتری به جای سازمان محیط زیست مسئول گشت ارشاد شده است؟ به هر حال نمردیم و دیدیدم که گشت ارشاد به رختخواب و استراحت شبانه مردم هم رسید و پوشش ها از این به بعد بایستی بر اساس معیارهایی باشد که سازمان محیط زیست، ببخشید گشت ارشاد تعیین کرده است. در میان تمام طرح هایی که برای کاهش آلودگی هوا داده شده از جمله تعطیلی شهرها و ممانعت از مصرف از مازوت نهایتا از مردم بخواهند تا در مصرف انرژی صرفه جویی کنند. عیبی ندارد، ما پروتکل های پوششی را رعایت می کنیم، اما شما هم سازمان محیط زیست را منحل کنید تا هزینه هایش وبال گردن بیت المال نشود.
وقتی کلانتری گشت ارشاد می شود!
مگر دولت، کلانتری را مسئول نوع پوشش مردم در رختخواب کرده است؟ نکند کلانتری به جای سازمان محیط زیست مسئول گشت ارشاد شده است؟
لینک کوتاه : https://rejaletabriz.ir/?p=2095
- نویسنده : وحید خدادادی
- ارسال توسط : mellat
- 318 بازدید
- بدون دیدگاه