رسول صفرزاده با تاکید بر اینکه میزان کاشت درخت در تبریز با توجه به روند فزاینده آلودگی هوای تبریز غیر قابل قبول است، گفت: عملیاتی کردن شعار یک میلیون اصله درخت برای تبریز، به صورت کاشت درختچه بود که به صورت فواصل بسیار نزدیک و غیر اصولی کاشته شد. کاشت این درختچه ها با فاصله ۲۰ الی ۳۰ سانتی متر بود که کاری غیر فنی و غیر کارشناسانه بود؛ به دلیل کوچک بودن سطح برگ این درختچه ها، این درختچه ها نمیتوانند برای هوای تبریز اکسیژن دهی کنند.
رئیس انجمن صنفی فضای سبز آذربایجان شرقی ادامه داد: شهرداری در نظر دارد در کوه های اطراف تبریز (کوه های پینه شلوار، خلف پوشان و عینالی) محل هایی را تملک کرده و به صورت اصولی درخت بکارد.
وی با اشاره حواشی ایجاد شده در سال های اخیر بابت تخریب باغات تبریز، اظهار داشت: در این خصوص نامه ای نیز به بازرسی استان نوشته ام. گسترش شهر تبریز به جای اینکه طولی باشد، به صورت تراکم فروشی در داخل شهر بوده و باغ های زیبا و چندین ساله تغییر کاربری داده و به مسکونی و تجاری تبدیل شده اند. باغ های زیبا را از دست داده ایم و الان با هزینه چندین برابر، دوباره فضای سبز ایجاد میکنیم. برای مثال باغ موجود در چایکنار را از دست بدهی و بعداً در بالای کوه عینالی جنگل کاری ایجاد کنی! هزینه آن چندین برابر خواهد بود.
صفرزاده با اشاره به هزینه های سرسام آور شهرداری افزود: شهرداری وقتی نمیتواند هزینه های خود را جبران کند، باغات را نابود و تبدیل به اماکن مسکونی و تجاری میکند.
مدیرعامل انجمن صنفی فضای سبز استان با اشاره عدم وجود برنامهریزی برای ایجاد فضای سبز در شهر ، اظهار داشت: فضای سبز تبریز غیرکارشناسانه و غیر اصولی پیش می رود و هر کس ساز خود را می زند.
وی بخاطر نشان کرد: امسال هزینه های چند میلیاردی برای رنگ آمیزی درختان تبریز خرج شد که به جای آن و در کنار اندود کاری درختان، میتوانستیم درختان شناسنامه دار برای خانه ها تحویل دهیم تا در خانه ها نیز درخت کاشته شود و به جای آن تخفیف عوارض برای شهروندان ارائه دهیم.
صفرزاده با اشاره به آمار تکان دهنده فوتی های ناشی از آلودگی هوا، گفت: فضای سبز مقوله ای است که باید دست به دست هم داد تا این شهر را نجات دهیم.